Hogyan készüljünk a ballonozásra?

 

Mindig az adott időjárásnak megfelelően kell öltözködnünk, mert a repülési magasságig nincsen érezhető hőmérséklet változás. Ezen kívül a lábbeli mindig zárt legyen, ne papucsba, szandálba legyünk a kosárba, egyrészt azért, hogy szorosan fogja a lábukat, másrészt pedig landoláskor bizonytalan a földet érés helyének borítottsága, lehet akár tarló vagy gazos rét stb. Nyár kivételével érdemes vízálló lábbelit húzni, mert az éjszaka folyamán a lehűlésből adódóan a fűszálakon történő nedvesség kicsapódás átnedvesítheti a cipőt.  Általában egy hőlégballonos program teljes időtartama (a készülődéssel, a ballon felállításával, utazással, a ballon összecsomagolásával, az új utasok ünnepélyes felavatásával együtt) kb. 3-4 óra, ezért ajánlott mindenkinek magával hoznia ennivalót (szendvicset), és innivalót.

Hogyan zajlik egy ilyen repülés?

1. Találkozunk a megbeszélt helyen ahonnan közösen indulunk a felszállóhelyre.

Őcsénybe a repülőtéren találkozunk az utasainkkal. Amennyiben a bejárati kapu nyitva van, akkor be lehet jönni és le lehet parkolni nálunk, ha nincsen akkor a kiskapun lehet bejönni a repülőtérre és az alábbi ábra alapján megtalálnak minket! A találkozási pont mindig itt van!

 

2. Együtt elmegyünk a felszállóhelyre:

A felszállóhelyet mi választjuk ki az aktuális szélirány, légtér és törvények figyelembevételével. A felszállóhely a szél irányától függően változhat, és mindig az adott helyzetben a pilóta dönti el a biztonság elsődleges szem előtt tartásával.

A ballon követő autó a találkozási helyünktől viszi az utasokat a felszállóhelyre és a leszállóhelytől vissza a találkozási helyhez. Amennyiben kísérővel érkezik és ő vagy ők is követni szeretnék, a ballont akkor kérjük, gondoskodjanak a kísérők saját autóról, előfordulhat, hogy a követő autóba ők is elférnek, de ezt garantálni nem tudjuk csak az utasoknak.

3. Felállítjuk a ballont:

Ha szeretnének, az utasok akkor részt tudnak venni a ballon felállításában.

4. Felszállás, repülés, leszállás:

Olyan magasságban repülünk, ahogy  az utas szeretné 0 - 1200 méter között természetesen az érvényben lévő légügyi törvényeknek és az aktuális időjárási körülményeknek megfelelően.

5. Ballon lebontása, összecsomagolása:

Aki kedvet kap, az segíthet összecsomagolni a ballont

6. Visszamegyünk a találkahelyre:

Az utasokat természetesen mi visszük vissza a találkozóhelyre.

7. Avatás:

Minden első repült utasunkat felavatjuk a ballonos hagyományoknak megfelelően és ballonos társunkká fogadjuk. (Melegben ajánlatos, törölközőt vagy váltó pólót hozni!)

Jó repülést, kellemes időtöltést!

 

Nagy Gábor

utasszervező

+36 70/587 3512

 

logo