VIP vagy PÁROS REPÜLÉS RÉSZLETEK

Ha szeretnél pároddal, barátoddal kettesben repülni útitársak nélkül akkor válaszd ezt a csomagot! Kíváló ajándék lehet esküvőkre, különböző évfordulókra ünnepnapokra, de szimplán repülés kedvelőinek is.


 ÁR:

100.000 ft / 2 fő

(az ár bruttó ár)


 IDŐTARTAM:

3-4 órás elfoglaltságot jelent közel egy órás repülési idővel


DÁTUM:

Egész évben igénybevehető az aktuális időjárási körülményeknek megfelelően!


FELSZÁLLÁS IDEJE:

A reggeli repülés napkelte után 1-2 órával az esti pedig napnyugta előtt 1-2 órával történik.


 IDŐJÁRÁS:

Az időjárás nagyban befolyásolja a hőlégballonos repülést, a szél sebessége a repülés sebességét az iránya pedig az utazás irányát. Gyakorlatilag arra megyünk amerre a szél sodor. Persze ennyire nem egyszerű! Kizáró tényezők lehetnek:

- erős szél : maximum szélerősség 0-3,5 m/s

- csapadékos időjárás

- termikes idő: általában azért szoktunk reggeli vagy esti órákban repülni, hogy kizárjuk a termikes időjárást

- látástávolság: ősszel és télen ködös időben nem lehet repülni, mert balesetveszélyes


  FELSZÁLLÁS HELYE:

Klubunk Szekszárdon üzemel Tolna megyében, ezért elsősorban Szekszárd és vonzáskörzetében szoktunk repülni. Amennyiben Szekszárd 20 km-es vonzáskörzetén kívűl szeretne repülni akkor 130 ft/km kiszállási díjat kell fizetni a kivonulás miatt.


 RUHÁZAT:

Vízhatlan zárt lábbeli (leszállóhely földes, füves lehet), az adott időjárásnak megfelelő kényelmes ruházat. Szandál, magssarkú cipő mellőzését javasoljuk! Ajánlott plusz pulcsit vagy felsőt hozni, mivel magasan már érezhetően hidegebb van.


UTAS LÉTSZÁM:

2 utas + pilóta


 PROGRAM:

Hogyan készüljünk a ballonozásra?

Mindig az adott időjárásnak megfelelően kell öltözködnünk, mert a repülési magasságig nincsen érezhető hőmérséklet változás. Ezen kívül a lábbeli mindig zárt legyen, ne papucsba, szandálba legyünk a kosárba, egyrészt azért, hogy szorosan fogja a lábukat, másrészt pedig landoláskor bizonytalan a földet érés helyének borítottsága, lehet akár tarló vagy gazos rét stb. Nyár kivételével érdemes vízálló lábbelit húzni, mert az éjszaka folyamán a lehűlésből adódóan a fűszálakon történő nedvesség kicsapódás átnedvesítheti a cipőt.  Általában egy hőlégballonos program teljes időtartama (a készülődéssel, a ballon felállításával, utazással, a ballon összecsomagolásával, az új utasok ünnepélyes felavatásával együtt) kb. 3-4 óra, ezért ajánlott mindenkinek magával hoznia ennivalót (szendvicset), és innivalót.

Hogyan zajlik egy ilyen repülés?

1. Találkozunk a megbeszélt helyen ahonnan közösen indulunk a felszállóhelyre.

Őcsénybe a repülőtéren találkozunk az utasainkkal. Amennyiben a bejárati kapu nyitva van, akkor be lehet jönni és le lehet parkolni nálunk, ha nincsen akkor a kiskapun lehet bejönni a repülőtérre és az alábbi ábra alapján megtalálnak minket! A találkozási pont mindig itt van!

 

2. Együtt elmegyünk a felszállóhelyre:

A felszállóhelyet mi választjuk ki az aktuális szélirány, légtér és törvények figyelembevételével. A felszállóhely a szél irányától függően változhat, és mindig az adott helyzetben a pilóta dönti el a biztonság elsődleges szem előtt tartásával.

A ballon követő autó a találkozási helyünktől viszi az utasokat a felszállóhelyre és a leszállóhelytől vissza a találkozási helyhez. Amennyiben kísérővel érkezik és ő vagy ők is követni szeretnék, a ballont akkor kérjük, gondoskodjanak a kísérők saját autóról, előfordulhat, hogy a követő autóba ők is elférnek, de ezt garantálni nem tudjuk csak az utasoknak.

3. Felállítjuk a ballont:

Ha szeretnének, az utasok akkor részt tudnak venni a ballon felállításában.

4. Felszállás, repülés, leszállás:

Olyan magasságban repülünk, ahogy  az utas szeretné 0 - 1200 méter között természetesen az érvényben lévő légügyi törvényeknek és az aktuális időjárási körülményeknek megfelelően.

5. Ballon lebontása, összecsomagolása:

Aki kedvet kap, az segíthet összecsomagolni a ballont

6. Visszamegyünk a találkahelyre:

Az utasokat természetesen mi visszük vissza a találkozóhelyre.

7. Avatás:

Minden első repült utasunkat felavatjuk a ballonos hagyományoknak megfelelően és ballonos társunkká fogadjuk. (Melegben ajánlatos, törölközőt vagy váltó pólót hozni!)

Jó repülést, kellemes időtöltést!

 Nagy Gábor

utasszervező

+36 70/587 3512

 

 

logo