Szezon kezdete 2022

Gemenc Hőlégballon SE 2022-es szezon

 

 

Laci húzza a ballont

A téli szünet után már mindenki nagyon várta az új évi repüléseket, az új szezont, illetve a találkozásokat, hogy mikor lesz jó időjárás, és megfelelő szél.

Lassan de biztosan elérkezett az újév.

Ha újév, új kezdet…

 

A 2022-es évet a februári karbantartásokkal kezdtük, átnéztük a ballon felszereléseit, mivel az időjárás nem mindig volt optimális a számunkra ezért csak egy-két klubos repülést tudtunk végrehajtani a szezon előtt.

De jók voltak ezek a pillanatok, volt egy kis csapatépítés a ballonozás mellett és nagyon jól éreztük magunkat.

 

 

Ahogy lassan közeledett március idusa, egyre többször volt jó idő, a hó közepén már utasrepülésünk is volt, amit kellemes időben tudtunk végrehajtani.

Az időjárás nem mindig volt mellettünk. A szél fontos tényező a ballonnál.

Márciusban a csapatnak klubos repülése is volt, amit mindenki nagyon élvezett.

 

 

Indulásra készen

Áprilisban, Húsvét másnapján egy ünnepi repültetést csinált a csapatunk.

A locsolkodás utáni hétvégén egy nagyon színvonalas Hőlégballon konferenciát tartottak Őcsényben. Ez egy kétnapos szakmai találkozó volt, ahol a ballonos társadalom minden szakterülete képviselte magát.

 

Nagyon kiemelkedő, érdekes előadásokat hallgathattak meg az érdeklődök, mint például a képzésről, a versenyeztetésekről, a kereskedelmi repültetésről, a marketingről, illetve a Hőlégballon sajtójáról, illetve a ballon repülés magyarországi történelméről, múltjáról, jelenéről illetve annak jövőjéről. Nagyon jó alkalom volt ez a két nap a tapasztalatok cseréjére és a beszélgetésekre.

 

Májusban egy szekszárdi futóversenyen is részt veszünk, ahol a ballonunk kikötve fog függeszkedni, ami azt jelenti, hogy nem fog felemelkedni a földről. Ezt az eseményt is nagyon várjuk.

 

 

 Az idei tervünk még, hogy a csapatunk képviselteti magát a 2022-es Szegedi Nemzeti Hőlégballon bajnokságon, amit szeptember közepén rendeznek meg. Ez Magyarország egyik legnagyobb rendezvénye, ahol rengeteg ballon emelkedik egyszerre a magasba.

 

Reméljük, sok szép repültetést tudunk végrehajtani ebben az évben, és az időjárás, és a szél is mellénk áll.

 

 

MERT MAGASAN A LEGJOBB…                                                                             

 

  REPÜLNI JÓ!!!