Nyári történések

Gemenc Hőlégballon SE 2020 július

 

Megkezdődtek a repülések!

A járványhelyzet enyhülés után beindítottuk a szezont júliusban hétvégeken ( péntek, szombat, vasárnap ) általában a késő délutáni órákban vannak a repülések.

Az időjárás nagymértékben befolyásolja a repüléseket. Ebben a hónapban kevés repülést kellet törölnünk az aktuális időjárás miatt. Sok érdeklődő van aki szeretné kipróbálni a repülésnek ezt az egyedi módját.

Minden tagnak meg van a dolga a csapatunkban van aki szervezi a repüléseket, tartja kapcsolatot az utasokkal, más a pénztárt tartja rendben, más lekönyveli a be és kiadott számlákat,más a karban tartást szervezi.

Az aktuális pilóta megtervezi a repülést és irányítja csapattagokat a ballon felszállásához. A felszállási helyet mindig az aktuális szélviszonyok figyelembe vételében a pilóta határozza meg.

 

Illusztris vendégeink voltak!


 

Ebben a hónapban illusztris vendégeket sikerült megreptetnünk a road movie szervezésében Horváth Tamást és Till Attila személyében. A kezdeményezés a megye népszerűsítése miatt indult, mivel Tomi itt született. 

Ebben segített nekik klubunk. Az általuk készített videó felkerül a youtubra.

Azért elég jó hónapot zártunk a repülések tekintetében. Reméljük sok embernek nyújtottunk felejthetetlen élményt.

Minden esetben sikerült úton vagy tarlón landolni, így a veteménybe nem okoztunk kárt és követő gépkocsi is könnyebben oda tudott érni a ballonhoz.

  

Az új telephelyünkről...

 

Az Őcsényben vásárolt telket (melyen az új telephelyünk lesz) a földhivatal bejegyezte. Azért a telekkel lesz még sok munka (törmelék elszállítása, fűkaszálás, fakivágás) utána jöhet a garázs tervezése, engedélyezetés és a kivitelezés.

Ez sem lesz kis munka. Amit tudunk, saját magunk elvégzünk, a többivel vállalkozót bízunk meg. Jövőre talán sikerül az új helyen kezdeni az évet.

Ezt a projektet kicsit elhalasztjuk mivel az egyik autónk elromlott a megjavítása elég költséges lett volna ezért meghirdettük és 2 nap alatt eladtuk. Helyette beszereztünk egy 9 személyes gépkocsit, melyben a kényelmesen elfér a személyzet és az utasok is.

 

 

 

 

 

Várunk minden érdeklődőt egy felejthetetlen élményrepülésre.

Jó szelet, sima landolást!

Gemenc Hőlégballon SE Szekszárd

 

 

 


Galéria