Májusi híreink

Gemenc Hőlégballon SE 2020 május - június

Lassabb lett az életünk...

A vírus helyzetre való tekintettel a gáztartály körüli kerítés építését és a repüléseket bizonytalan ideig felfüggesztettük. a vírus helyzet enyhülése után a kerítés építését a befejeztük. A tagok lelkes munkájának köszönhetően elég jól néz ki. Természetesen a munkákat maszk használatával végeztük.

Megtörtént a tároló karbantartása, takarítása, rendrakás, a körülötte lévő fű kaszálása is. A gépkocsikat is szervizeltük, hogy a szezon megkezdése előtt ne jöjjenek ki hibák, a gépkocsik kitakarítása is megtörtént.

A hónap közepén megtudtuk ejteni az első utas repültetést. Mindenki szájmaszkban és kesztyűben dolgozott, az utasoktól is ezt kértük. Vásároltunk egy permetezőt, amivel felszállás előtt az autót és ballon kosarát fertőtlenítjük az oldattal. A szájmaszk használata továbbra is kötelező.

 

Pótoljuk az elhalasztott dolgokat...

 

Mivel a járvány elején volt aktuális egy klubgyűlés ez elhalasztottuk és most 26-án klubgyűlést tartottunk egyik tagunk családi házának teraszán. 22 napirendet tárgyaltunk meg, elég sokáig tartott a megbeszélés, így is kimaradt egy két dolog, amit pontosítanunk kell.

 

A napirendi pontokat, jegyzőkönyvet és a jelenléti ívet minden tag olvashatja GHB facebook csoportban, ahol az aktuális repülésekről és egyéb klubtagokat érintő témát megbeszélünk (az oldalt csak a tagok láthatják).

Nagy Gábor és Kovács Luca klubtagunk sajnálattal, - más irányú elfoglaltságuk miatt – kiléptek a klubból. Szívesen látjuk őket, ha jönnek segíteni.

Ebben a hónapban 2 alkalommal volt utas repültetés, a többi a helyi időjárási viszonyok miatt a pilóták döntése miatt elmaradt. Reméljük, be tudjuk hozni az járvány miatt kiesett repülések számát.

A megrendelt jegyek 1 évig érvényesek.

Az új pilóták kiképzése még a járvány megjelenése előtt folytatódott erre a „sörös” ballont használtuk, most ezt is újra indítjuk, reméljük, mindkét növendéket pilótaként avathatjuk fel pezsgővel...

Reméljük, csillapodik a járvány, és gőzerővel mehet az utas repültetés, a lemaradást be kell hoznunk, mert nagyszabású terveink vannak.

Várunk minden érdeklődőt egy felejthetetlen élményrepülésre.

 


Galéria