Lassan vége a karbantartásnak

Gemenc Hőlégballon SE 2020 március - április

kerítésépítés

Lassacskán végzünk a karbantartással...

kerítés építésNagy létszámmal és lelkesedéssel folytatódott a kerítés építése, még nincs kész, de jól haladunk. Megkellett várnunk a megrendelt elemek legyártását, a tartó oszlopokat le kellett festeni. Az elemeket az oszlopokhoz rögzíteni. Elég jól fog kinézni, ha egyszer kész lesz.

A vírushelyzet miatt kerítés befejezése viszont a tervezettnél kicsit halasztódik, mivel ahhoz több ember együttes munkája kell. Bár lehetőség van kisebb karbantartások elvégzésére önállóan, vagy maximum 3 fő végezheti kesztyűben, szájmaszkban félig zárt, vagy nyílt téren.

Elkezdtük a rendrakást a garázsban, a ballonok vizsgáztatásához előkészíteni az eszközöket, Gábor lenyírta a füvet több helyen is. A rendrakást és takarítást ebben a passzív időben is folytatjuk, hogy ha beindul a repülési lehetőség, akkor teljesen felkészülten várjuk vendégeinket.

 

Megbeszélés, adminisztrációs dolgaink...

 

Az esedékes következő klubgyűlést nem tartottuk meg, pedig elég sok minden kellett volna megbeszélnünk. Bejelentették, hogy sajnos hazánkat is elérte a korona vírus, biztonsági okokból a megbeszélést elnapoltuk… ki tudja meddig.

Ez idő alatt a facebookon létrejött és régóta üzemelő csoporton belül beszéljük meg a fontosabb dolgokat és értekezünk.

gemenc hőlégballon se

Ebben a járványos időben az utas repüléseket nem hajtunk végre ez mindenki érdeke. Idén csak oktatás miatt volt repülés. A megrendelt jegyek alapból 1 évig érvényesek ehhez hozzájön a veszélyhelyzet miatti kimaradt időszak hossza is. Ha egyéni hosszabbítást kér az utas az is megoldott, ha megbeszéli velünk, mindenben társak vagyunk.

 

Van a repülésen kívül is adminisztrációs munka, most ezeket is igyekszünk pótolni. Lassan jönnek a pályázati kiírások, természetesen, amelyiknek megfelelünk, benyújtjuk.

Valószínű a szokásos Őcsényi találkozó elmarad az idén, de tervezünk más „régi ballonosok” találkozóját ugyan ebben az időben, ez csak pár napos lenne, egy kis nosztalgiázásnak szánjuk. Aki már nem aktív pilóta, illetve volt obszerver és csapattag is jöhetne. Kis sztorizás, sörözés, repülés…..:) ez még csak elméleti terv, gondolom, jó páran élnének a lehetőséggel.

 

 

 


Galéria