Itt van az ősz itt van újra

2020 szeptember

Gemenc Hőlégballon SE 2020 szeptember

 

Elég jó hónapot zártunk

Augusztus szerencsésen telt minden hétvégére (péntek, szombat vasárnap)a repülésre alkalmas idő volt.

Általában a késő délutáni órákban vannak a repülések, mivel napnyugta előtt a ballonnak le kell szállnia. Az időjárás nagymértékben befolyásolja a repüléseket. Ebben a hónapban nem kellett repülést törölnünk az aktuális időjárás miatt. Sok érdeklődő van, aki szeretné kipróbálni a repülésnek ezt az egyedi módját.

Minden tagnak megvan, a dolga a csapatunkban van, aki szervezi a repüléseket, tartja kapcsolatot az utasokkal, más a pénztárt tartja rendben, más lekönyveli a be és kiadott számlákat, más a karban tartást szervezi. Az aktuális pilóta megtervezi a repülést és irányítja csapattagokat a ballon felszállásához. A felszállási helyet mindig az aktuális szélviszonyok figyelembe vételében a pilóta határozza meg.

Azért elég jó hónapot zártunk a repülések tekintetében. Reméljük sok embernek nyújtottunk felejthetetlen élményt.

Minden esetben sikerült úton landolni, így a veteménybe nem okoztunk kárt és követő gépkocsi is könnyebben oda tudott érni a ballonhoz.

 

Eredményesen versenyeztünk is


 

Szeptember 11-18 között 10 fővel képviseltettük magunkat a Szegeden megrendezett 4. Közép–Európai Kupa - Elő-Európa Bajnokság hőlégballon versenyen, 5. Szeged Ballon Kupa fiesztán.

Pénteken a regisztráció után kezdődött az első edző repülés majd szombaton reggel, este és vasárnap reggel volt az utolsó.

A versenyrepülések hétfőn reggel kezdődtek és csütörtökig tartottak. Szerencsés időjárásnak köszönhetően ebben az időszakban sikerült nyolc repülést abszolválni.

A találkozón mindkét Murexines ballonnal részt vettünk Keresztes László és Dudás Péter a kisebb sárgával versenyzett, míg a kék ballon pilótája Morvai Tibor volt, a csapat tagjai Julcsi, Judit, Feri, Turesz, Csabi, és Levi voltak.

 A csapat nagyon elfáradt de kárpótolt minket a gyönyörű repülések.

A versenyen 17, a fiesztán 4 ballonos csapat vett részt (ők versenyen kívül repülnek).
A 17 versenyző csapatból egyesületünk versenyzője Keresztes László 10. helyezést ért el, megelőzve így az összes hagyományos kupolaformájú hőlégballont.

Előttük csak versenyballonok végeztek, amik sokkal mozgékonyabbak így könnyebb velük a helyzet változtatás is.

Összehasonlítás képpen: amikor egy átlagos családi autóval gyorsasági versenyen indulsz egy tuningolt verda ellen.

Lényeg, hogy elégedettek voltunk az eredménnyel.

 

 

 

Reméljük az októberben is sikerül sok repülést teljesítenünk, mint ebben a hónapban. Várunk minden érdeklődőt egy felejthetetlen élményrepülésre.

Jó szelet, sima landolást!

Gemenc Hőlégballon SE Szekszárd

 

 

 


Galéria