Ez történt júniusban

Gemenc Hőlégballon SE 2020 június-július

Megkezdődtek a repülések!

A vírus helyzetre enyhülés után beindítottuk a szezont megkezdődtek a repülések.

Mivel az utas repültetést nagyrészt péntek, szombat és vasárnap este végezzük, az időjárás nagymértékben befolyásolja a repüléseket. Volt olyan hétvége, hogy az erős szél miatt nem sikerült egy repülést sem végrehajtanunk hétvégén, pedig jelentkező van bőven. Ezeket a repüléseket próbáljuk áttenni más szabad hétvégékre.
Egy csapattagunk szervezi a repüléseket, tartja kapcsolatot az utasokkal. Az aktuális pilóta megtervezi a repülést és irányítja csapattagokat a ballon felszállásához.
A felszállási helyet mindig az aktuális szélviszonyok figyelembe vételében a pilóta határozza meg.

Azért elég jó hónapot zártunk a repülések tekintetében. Reméljük sok embernek nyújtottunk felejthetetlen élményt.
Minden esetben sikerült úton landolni, így a veteményben nem okoztunk kárt és a követő gépkocsi is könnyebben oda tudott érni a ballonhoz.

 

Fejlődünk szépen...

Őcsényben a repülőtéren van a telephelyünk, de szeretnénk, ha lenne sajátunk. Indultunk egy árverésen melyet meg is nyertünk.
Így már Őcsényben egy saját telken kerül kialakításra telephelyünk, így nem kell senkihez sem alkalmazkodnunk.


A telket kb. augusztusban vehetjük birtokba. Azért a telekkel lesz még sok munka (törmelék elszállítása, fűkaszálás, fakivágás) utána jöhet a garázs tervezése, engedélyeztetés és a kivitelezés.

Ez sem lesz kis munka. Amit tudunk, saját magunk elvégzünk, a többivel vállalkozót bízunk meg. Jövőre talán sikerül az új helyen kezdeni az évet.

Ezt a projektet kicsit elhalasztjuk mivel az egyik autónk elromlott és elég drága a javíttatása, ezért lehet, hogy egy nagyobbat kell vennünk, hogy elférjen benne a személyzet és az utasok is.

Most a megfelelő gépkocsit keresik a hozzáértő csapattagok. 

Új pilótát is köszönthetünk köreinkben!

Egy újabb tagunk, Turányi Gábor tett sikeres pilóta vizsgát, rajta kívül Bibity Csaba is sikeresen megújította régen elfeledett szakszolgálati engedélyét a klub berkein belül, gratulálunk nekik!
Szépen gyarapodik a szakszolgálati engedéllyel rendelkezők száma az egyesületben.

 

 

Várunk minden érdeklődőt egy felejthetetlen élményrepülésre.

Jó szelet, sima landolást!

Gemenc Hőlégballon SE Szekszárd

 

 

 


Galéria