SÉTAREPÜLÉS RÉSZLETEK:

Repüljön velünk biztonságosan, mi megmutatjuk mit lát egy madár a levegőből. Ez az élmény örök emlék marad! Mivel csak alacsony szélsebességnél lehet repülni, nagy illetve kis magasságból is jól körül lehet nézni mindent megszemlélve, közben fotón vagy videón megörökítve a szép pillanatokat.


 ÁR:

1 felnőtt esetén 40.000,- ft/fő

2 felnőtt esetén 35.000,- Ft/fő,

3 felnőtt felett 30.000,- Ft/fő

Gyerek jegy 40 kg alatt: 20.000,- Ft/fő 

(az árak bruttó árak)


 IDŐTARTAM:

3-4 órás elfoglaltságot jelent közel egy órás repülési idővel


DÁTUM:

Egész évben igénybevehető az aktuális időjárási körülményeknek megfelelően!


FELSZÁLLÁS IDEJE:

A reggeli repülés napkelte után 1-2 órával az esti pedig napnyugta előtt 1-2 órával történik.


 FELSZÁLLÁS HELYE:

Klubunk Szekszárdon üzemel Tolna megyében, ezért elsősorban Szekszárd és vonzáskörzetében szoktunk repülni. Amennyiben Szekszárd 20 km-es vonzáskörzetén kívűl szeretne repülni akkor 130 ft/km kiszállási díjat kell fizetni a kivonulás miatt.


 IDŐJÁRÁS:

Az időjárás nagyban befolyásolja a hőlégballonos repülést, a szél sebessége a repülés sebességét az iránya pedig az utazás irányát. Gyakorlatilag arra megyünk amerre a szél sodor. Persze ennyire nem egyszerű! Kizáró tényezők lehetnek:

- erős szél : maximum szélerősség 0-3,5 m/s

- csapadékos időjárás

- termikes idő: általában azért szoktunk reggeli vagy esti órákban repülni, hogy kizárjuk a termikes időjárást

- látástávolság: ősszel és télen ködös időben nem lehet repülni, mert balesetveszélyes


 RUHÁZAT:

Vízhatlan zárt lábbeli (leszállóhely földes, füves lehet), az adott időjárásnak megfelelő kényelmes ruházat. Szandál, magssarkú cipő mellőzését javasoljuk! Ajánlott plusz pulcsit vagy felsőt hozni, mivel magasan már érezhetően hidegebb van.


UTAS LÉTSZÁM:

Ha a SÉTAREPÜLÉS csomagot választják akkor számoljanak vele, hogy önökön kívül más utasok is tartózkodhatnak a kosárban.  Amennyiben igénylik, hogy a pilótán kívűl csak önök tartózkodjanak a fedélzeten, válasszák a PÁROKNAK és VIP csomagunkat.


PROGRAM:

1. Találkozunk a megbeszélt helyen ahonnan közösen indulunk a felszállóhelyre.

Szekszárdon általában az OBI parkolójában találkozunk, ahol utasaink otthagyhatják járműveiket. (a körforgalmat elhagyva rögtön két oldali parkoló egyikében. Az alábbi képeken látható:

terkep1 

terkep2 

2. Együtt elmegyünk a felszállóhelyre:

A felszállóhelyet mi választjuk ki annak megfelelően, hogy mit szeretne látni az utas, milyen táj felett szeretne repülni. A felszállóhely és a találkozóhely a szél irányától függően változhat, és mindig az adott helyzetben a pilóta dönti el a biztonság elsődleges szem előtt tartásával.

A ballon követő autó a találkozási helyünktől viszi az utasokat a felszállóhelyre és a leszállóhelytől vissza a találkozási helyhez. Amennyiben kísérővel érkezik és ő vagy ők is követni szeretnék, a ballont akkor kérjük, gondoskodjanak a kísérők saját autóról, előfordulhat, hogy a követő autóba ők is elférnek, de ezt garantálni nem tudjuk csak az utasoknak.

3. Felállítjuk a ballont:

Ha szeretnének, az utasok akkor részt tudnak venni a ballon felállításában.

4. Felszállás, repülés, leszállás:

Olyan magasságban repülünk, ahogy  az utas szeretné természetesen az érvényben lévő légügyi törvényeknek és az aktuális időjárási körülményeknek megfelelően.

5. Ballon lebontása, összecsomagolása:

Aki kedvet kap, az segíthet összecsomagolni a ballont

6. Visszamegyünk a találkahelyre:

Az utasokat természetesen mi visszük vissza a találkozóhelyre.

7. Avatás:

Minden első repült utasunkat felavatjuk a ballonos hagyományoknak megfelelően és ballonos társunkká fogadjuk. (Melegben ajánlatos, törölközőt vagy váltó pólót hozni!)

Jó repülést, kellemes időtöltést!

 

 Morvai Tibor oktatópilóta
+36 30/412-8046

 

Megrendelem

logo